Frågor & Svar - Teslaleasing

Frågor & Svar

Här svarar vi på de vanligaste frågorna. Om du inte hittar det du letar efter så når du alltid oss på hej@teslaleasing.nu eller 01 01 06 06 06.

Hur fungerar det att köpa och sälja?

Kan jag köpa en bil från en bilhandlare med er tjänst?

Nja. Teslaleasing är främst till för företag och privatpersoner som vill köpa av privatpersoner eller företag som EJ är bilhandlare.

Bilhandlare kan erbjuda finansieringar, garanti och försäkring utan Teslaleasings arvode. Dock har vi uppmärksammat att vi har varit mer innovativa på upplägg av finanser med restvärde etc. Hör av er så kikar vi! https://teslaleasing.nu/kopa-tesla/

Jag ska sälja min Tesla på Blocket som ligger på leasing, kan jag göra det?

Absolut. Bara bilen uppfyller Teslaleasings krav. För kunna teckna en garanti på bilen så gäller generellt att bilen får max ha gått 12.000mil, vara max 6 år gammal från första gången i trafik.

Varför ska jag använda Teslaleasing när jag säljer min Tesla?

Med rätt förutsättningar blir det lättare att sälja och köpa en bil. Har ni en Tesla med en leasing eller avbetalning som är på väg att löpa ut så är det inte så mycket att ta över.
Med Teslaleasing kan du erbjuda finans och garantilösningar för dina köpare direkt i er annons på exempelvis Blocket. Det blir en större målgrupp som kan köpa er bil och därmed en snabbare försäljning. Och det är köparen som betalar Teslaleasings arvode!

Hur gör jag om jag vill köpa en bil som ägs av ett företag med en gammal leasing?

Ni skickar in er intresseanmälan på https://teslaleasing.nu/kopa-tesla/ så kontaktar vi er inom kort.

Varför ska jag använda Teslaleasing när jag köper en Tesla som ägs av ett företag?

Idag är det svårt att ta över en leasing från ett annat företag, ofta så passar inte leasingen ert önskemål. Med Teslaleasing så kan ni anpassa er leasing eller avbetalning för ett köp på exempelvis Blocket med ett annan företag eller privatperson.

Bilen

Vilken bil kan jag som företag köpa med Teslaleasing?

Du kan köpa dom flesta Teslorna som privatperson eller företag med Teslaleasing. Dock så måste bilen, priset och skicket kontrolleras och godkännas av Teslaleasing innan du kan genomföra köpet. Skicka in din ansökan på https://teslaleasing.nu/kopa-tesla/så hjälper vi dig.

Vilken bil kan jag som företag sälja med Teslaleasing?

Du kan sälja dom flesta Teslorna som privatperson eller företag med Teslaleasing. Dock så måste bilen, priset och skicket kontrolleras och godkännas av Teslaleasing innan du kan genomföra försäljningen. Skicka in din intresseanmälan på https://teslaleasing.nu/salja-tesla/ så hjälper vi dig.

Hur vet jag att bilen är i bra skick?

Innan din affär så utför vi en digital kontroll av bilen. När du väl ska titta på bilen så är Teslaleasingmed dig via ett videosamtal och går igenom bilen. Är bilen i ett bra skick och uppfyller Teslaleasings villkor så kan du att köpa den med Teslaleasing och uppfyller bilen försäkringsbolagets villkor så kan en garanti ingå.

Vad händer om jag krockar bilen?

Då kontaktar du ditt försäkringsbolag där du har din bilförsäkring.

Hur vet jag att mätarställningen stämmer?

Teslaleasing kontrollerar mätarställningen mot car.info som jämför mätarställningen från tidigare besiktningar och servicetillfällen.

Kan jag köpa en bil med körförbud?

Nej du kan inte.

Kan jag som privatperson köpa en bil från mitt företag?

Är du och ditt bolag registrerade på samma adress så går det inte.

Vi ska köpa en bil som har en leasing, kan vi köpa den med Teslaleasing?

Ja det kan du. Vid köptillfället så löser Teslaleasing bort den gamla leasingen och lägger upp er nya leasing eller avbetalning. Tryggt och säkert.

Vi ska sälja en Tesla som har en leasing, hur gör man då?

Vid leveranstillfället så löser Teslaleasing er restskuld från ert finansbolag och betalar ut eventuellt överskott till ert företags bankkonto.

Leasing för företag

Vad erbjuder ni för leasing?

Teslaleasing erbjuder finansiell leasing (den vanligaste för företag) dvs du garanterar ditt eget restvärde och köper ut bilen efter leasingperioden. Du kan även byta in bilen eller sälja bilen till en bilhandlare.

Kan jag få operationell leasing?

Nej. Teslaleasings tjänster är för begagnade fordon och operationell leasing är främst för nya bilar från återförsäljare som har ett garanterat restvärde och tar tillbaka bilen efter leasingperioden.

Kan jag välja min period, restvärde och första förhöjda leasingavgift själv?

Parametrarna på leasingen bestäms av fordonets pris, ålder, mil och bolagets kreditvärdighet. Men oftast så kan sin leasing om man vill ha den eller väldigt nära sina önskemål.

Mitt bolag är nystartat, kan jag få en leasing?

Ja det kan du. Finansbolagen har som generellt som krav att du som styrelseledamot ska borga för leasingen och även lägga in minst 20% i första förhöjda leasingavgift.

Vad har ni för ränta?

Räntan är för närvarande 4,95%.

Vi ska sälja en företagsbil som har en leasing, kan vi göra det och hur funkar det?

När ni hittar en köpare på er bil så lägger vi upp en ny finansiering till er köpare och vi köper ut er bil från ert finansbolag, dvs löser er restskuld. Eventuellt överskott på affären betalar vi ut till ert bankonto.

Avbetalning för företag

Vi vill köpa en Tesla av ett företag som är utköpt, dvs ingen leasing eller avbetalning, kan vi det?

Ja det kan ni. En bil utan moms kan man köpa på avbetalning. Då betalar man 20% i kontantinsats på sitt köp och då äger man bilen.

Kan jag välja min period, restvärde och kontantinsats själv?

Parametrarna på avbetalningen bestäms av fordonets pris, ålder, mil och bolagets kreditvärdighet. Men oftast man få sin avbetalning som man vill ha den eller väldigt nära sina önskemål.

Mitt bolag är nystartat, kan jag få en avbetalning?

Ja det kan du. Finansbolagen har som generellt som krav att du som styrelseledamot ska borga för avbetalningen och även lägga in minst 20% i kontantinsats.

Måste jag betala en kontantinsats?

Ja, eftersom vi erbjuder riktiga billån så är det lagkrav på att lägga minst 20% av bilens köpesumma i kontantinsats. Kontantinsatsen betalar du till blipp med Swish vid leverans av bilen.

Vad är restvärde?

Restvärde är det du har kvar att betala på bilen till finansbolaget när din låneperiod är över. Du kan alltid välja att förlänga ditt lån efter din låneperiod.

Vad är amortering?

Amortering är avbetalningen du gör på din skuld till finansbolaget.

Är det några övriga avgifter för lånet?

Ja. När ni startar ert kontrakt så betalar ni en uppläggningsavgift till finansbolaget. Den är oftast 595-695kr. Fakturaavgift tillkommer.

Gör ni en kreditprövning när vi ansöker om en avbetalning?

Ja. Vi skickar in din ansökan till Finansbolaget som gör en kreditprövning.

Kan vi få ett lån fast vi har betalningsanmärkningar?

Kanske, Finansbolaget gör en kreditprövning och har bolaget en stark kreditvärdighet trots en betalningsanmärkning så kan det kanske gå.

Garantin

Vem utfärdar garantin?

Trygg-Hansa och du får ett garantibevis vid köptillfället.

Hur lång är garantin?

Om det ingår garanti från Trygg-Hansa så är den ett år.

Får jag ett garantibevis?

JA. Du får garantibeviset vid köptillfället på mailen i samband med ägarbytet.

Vad är det för självrisk på garantin?

Det är ingen självrisk på garantin.

Vart kan jag laga bilen?

Du får laga bilen på auktoriserad verkstad som godkänns av Trygg-Hansa.

Vad kostar garantin?

Om man ska köpa till garantin så kostar den 3995kr för ett år.

Vad händer om bilen går sönder?

Har du en garanti på bilen så kontaktar du blipp och vi mailar information gällande din garanti som du ska ha med dig till verkstaden som du själv kontaktar. Du betalar ingen självrisk på reparationen.

Försäkringen

Hur vet jag pris på försäkringen?

Ingår det en försäkring från Trygg-Hansa så får du ett erbjudande hem inom en vecka efter ditt köp med en årspremie. Det är valfritt att fortsätta.
Ska du jämföra premie så tänka på att jämföra likvärdiga försäkringar och att du har rätt skydd för just dig. Finansbolaget kräver att du har en försäkring som skyddar ditt objekt som är säkerheten för ditt lån.

Kan jag välja en annan försäkring?

I ditt köp så ingår Trygg-Hansa för att du ska ha en försäkring när du lämnar säljaren, ni kan senare välja en egen försäkring.

Är det en helförsäkring?

Ja det är en helförsäkring.

Videosamtalet

Hur lång tid tar genomgången?

Beroende på hur väl förberedda du och din säljare/köpare är men cirka 30-60 minuter.

Måste jag vara med i filmen?

Ja. Både köpare och säljare är med i filmen ihop med Teslaleasings representant. Teslaleasing hjälper er med att genomföra er affär.

Sparar ni videosamtalet?

Videosamtalet spelas in och vi sparar filmen under garantiperioden. Detta för att veta vår överenskommelse om vi behöver gå tillbaka i tex en reklamationsfråga. Tryggt för oss alla.

Vad kostar det?

Vad kostar Teslaleasing och vem betalar?

Teslaleasings standardarvode är 9995kr ex moms för företag.
Köparen betalar och arvodet bakas in i lånet. Inga ansökningar är bindande och man betalar inget förens man har tittat och godkänt bilen och signerat kontrakten.

Övriga frågor

Vad behöver jag ha med mig när jag ska köpa en bil?

Du måste kunna kan betala din kontantinsats / första förhöjda leasingavgift, kan du inte betala denna så kan du ej genomföra ditt köp. blipp har Danske Bank, SEB, Swedbank, Nordea och Handelsbanken för att ta emot betalning via direktöverföring. Se till att ni har sett över just er banks gräns för överföringar.
En mail och mobilt BankID i telefon eller dator som du har med dig för att läsa och signera kontrakt. Och se till att telefonen är laddad.

Vad behöver jag ha med mig när jag ska sälja en bil?

Är er bil utköpt eller ligger på avbetalning så har ni ett regbevis till bilen, “den gula lappen”. Ni behöver ha med dig ert senaste regbevis, har ni inte detta med dig så kan vi EJ genomföra er affär. Ni måste även ha ert företags bankgiro för utbetalning av försäljningssumma. En mail och mobilt BankID i telefon eller dator som du har med dig för att läsa och signera kontrakt. Och se till att telefonen är laddad.

Hur görs ägarbytet?

Vi utför detta digitalt. Vi skickar även ut bekräftelse till dig på mailen. Ägarbytet är giltigt omedelbart. Säljer du en bil så sägs din försäkring upp automatiskt. Se dock till att du fått tillbaka eventuell förbetald premie från din försäkringsbolag. Är bilen leasad så dröjer oftast ägarbytet ca 3 dagar och då är säljarens försäkring giltig enligt överenskommelse mellan köpare och ursprunglig säljare.

Vad behövs för att genomföra ägarbytet?

Säljarens senaste registreringsbevis. Det senaste regbeviset bestäms av ett utfärdandedatum som ni ser på regbeviset.

Vad är ett regbevis?

Det är en värdehandling från Transportstyrelsen och kallas även den “gula lappen” av vissa.

Jag har inget regbevis?

Har du din bil på leasing så har leasingbolaget regbeviset. När vi löser din restskuld så ägarbyter leasingbolaget bilen till blipp utan att vi behöver regbeviset. När bilen är reggad på blipp så reggar vi den vidare till köparen.

Hur snabbt genomförs ägarbytet?

Varje vardag kl 19:30 utförs ägarbytet hos transportstyrelsen så dom syns även för er i bilregistret men ditt ägarbyte, garanti och försäkring börjar gälla omgående när du får ut din bekräftelse från oss.

Vad är kontrollkod?

Kontrollkod är en tiosiffrig kod som finns på ert gula registreringsbevis. Börjar med en tvåa.

Vad är utfärdandedatum?

När Transportstyrelsen utfärdade ditt registreringsbevis. Det senaste datumet är det som är giltigt.

Behöver jag skriva på något?

Ja. Och alla signeringar för finanskontrakt, köpekontrakt etc görs digitalt direkt i mobil eller dator med Mobilt BankID.

Vem kan köpa en bil till bolaget?

Det är firmatecknaren som kan köpa en bil till bolaget. Tecknas styrelsen i förening så skall samtliga firmatecknare signera avtalen. Avtalen signeras med mobilt BankId på distans så detta brukar ej vara något problem. Avtalsförslag kan man få ut innan man ska göra affären för att styrelsen ska ha tid att gå igenom affären.

Vem skickar in regbeviset?

Eftersom blipp är digitala med uppkoppling mot Transportstyrelsen så behöver du ej skicka in registreringsbeviset. Vi utför ägarbytet åt dig.

När får vi betalt för vår bil?

Omgående vid leverans. Eventuell restskuld till finansbolag betalas av blipp.

Hur betalar ni?

blipp betalar bilen till ert företagskonto.